Privileged gebruikersrechten kunnen duur uitpakken

Versterk de IT-beveiliging NU!

Eén klik op de verkeerde link in een e-mail van een nietsvermoedende medewerker kan zeer grote gevolgen hebben.

Zorg ervoor dat het aantal medewerkers met beheerdersrechten onmiddellijk wordt geminimaliseerd met Privileged Access Management.

Meld je aan bij CapaOne AdminOnDemand voor 12 maanden en krijg de eerste 3 maanden gratis.

A GRAAG VOOR PAM:

14 + 14 =

pam solutions

Waarom Privileged Access Management (PAM) gebruiken?

Te veel bedrijven hebben geen controle over hun beheerdersrechten.

Of beter gezegd: te veel bedrijven wijzen beheerdersrechten willekeurig toe aan werknemers.

Privileged Access Management helpt het risico op datalekken te verminderen door te controleren wie toegang heeft tot gevoelige gegevens en systemen.

Het is eenvoudig en rechttoe rechtaan.

Veelgestelde vragen over Privileged Access Management

Wat is Privileged Access Management (PAM)?

Volgens Gartner helpt Privileged Access Management (PAM) organisaties bij het beveiligen van bevoorrechte toegang tot bedrijfskritieke systemen en het voldoen aan nalevingsvereisten door het beheer en de monitoring van account- en gebruikersprivileges.

In een bedrijfs-IT-omgeving verwijst ‘verhoogde rechten’ naar de tijdelijke beheerdersrechten die verder gaan dan de standaardrechten van een gewone gebruiker.

Waarom PAM gebruiken?

Privileged Access Management helpt bedrijven ervoor te zorgen dat gebruikers niet per ongeluk wijzigingen aanbrengen die ernstige beveiligingsgevolgen kunnen hebben.

Het gebeurt wel eens dat een gebruiker een handeling moet uitvoeren op zijn computer waar verhoogde rechten voor nodig zijn. Maar de gebruiker kan niet wachten tot de IT-afdeling tijd heeft om te helpen.

Een goede PAM-oplossing voegt waarde toe voor zowel IT als voor de gebruiker. De IT-afdeling kan vooraf definiëren waar de individuele gebruiker verhoogde rechten voor moet hebben, waardoor de gebruiker met één klik door kan gaan met de toegewezen rechten.

Wat zijn de voordelen van PAM?

Er zijn veel goede redenen om PAM in uw organisatie te implementeren:

  • Je IT-beveiliging wordt onmiddellijk versterkt
  • Je kunt afscheid nemen van herhaalde en tijdrovende installaties op afstand
  • Je zorgt ervoor dat niet alle gebruikers in het bedrijf permanente beheerdersrechten hebben
  • PAM zorgt ervoor dat je gebruikers niet per ongeluk wijzigingen aanbrengen die ernstige beveiligingsgevolgen kunnen hebben
  • Met de juiste PAM-oplossing heb je altijd het overzicht
Is PAM moeilijk te integreren?

Het idee om een nieuw systeem te integreren dat de normale gedragingen van gebruikers op hun eindpunten verandert, doet veel IT-afdelingen even nadenken. Maar de voordelen van PAM wegen zwaar op tegen de nadelen, vooral nu beveiliging boven aan de lijst staat van belangrijke onderwerpen op het managementniveau.

Sommige PAM-producten kunnen behoorlijk tijdrovend zijn om te configureren, maar CapaOne AdminOnDemand wordt geïntegreerd in enkele minuten. De configuratie is eenvoudig en overzichtelijk en kan worden uitgevoerd zonder internettoegang en zonder toegang tot Active Directory.

Risico's van veel lokale beheerders

Open deuren voor aanvallen

PC’s met lokale beheerdersrechten zijn gemakkelijke doelwitten voor hackers

Gegevens in gevaar

Gevoelige bedrijfs- en klantinformatie kan worden gecompromitteerd

Reputatie op het spel

Een enkele inbreuk kan het vertrouwen van klanten en partners schaden

Privileged Access Management

Risico's van veel lokale beheerders

Open deuren voor aanvallen

PC’s met lokale beheerdersrechten zijn gemakkelijke doelwitten voor hackers

Gegevens in gevaar

Gevoelige bedrijfs- en klantinformatie kan worden gecompromitteerd

Reputatie op het spel

Een enkele inbreuk kan het vertrouwen van klanten en partners schaden

Privileged Access Management

CapaOne AdminOnDemand Key Features

Gebruikersaccountuitbreiding

De kernfuncties van het product stellen standaard eindgebruikers in staat om applicaties te installeren of te verwijderen en processen te starten met beheerdersrechten.

Sessie-verhoging


Geeft geselecteerde gebruikers lokale beheerdersrechten voor de gehele Windows-sessie voor een bepaalde periode.

Premium gebruikerservaring

Het product integreert zich rechtstreeks in het snelmenu. Uw eindgebruikers hoeven alleen maar met de rechtermuisknop op een bestand te klikken en “Uitvoeren als AdminOnDemand” te kiezen.

Eenvoudige implementatie

U hoeft alleen maar de CapaOne-agent te installeren en het product te configureren en u bent klaar om te gaan. U bent binnen 10 minuten operationeel.

Toezicht op gebruikersactiviteit

 Alle activiteiten worden vastgelegd terwijl de eindgebruiker beheerdersrechten heeft. De belangrijkste activiteiten worden op een overzichtelijke manier weergegeven op het online dashboard.

Flexibele validatietypen

Het product kan worden geïntegreerd met Active Directory, u kunt ervoor kiezen om cloudvalidatie te gebruiken, of u kunt de twee combineren. Cloudvalidatie ondersteunt granulaire controle door specifieke eindgebruikers aan specifieke apparaten te koppelen.

 

Regels voor procestoekenning

Eindgebruikers kunnen worden toegelaten of verboden om specifieke processen met verhoogde privileges te starten. Dit verhoogt de beveiliging aanzienlijk.

Configuratie cache

De actieve configuratie wordt automatisch opgeslagen op werkstations. Daarom werkt het product ook als eindgebruikers offline zijn.

Branding

De tekst en informatie die aan eindgebruikers wordt weergegeven, kan worden aangepast of uitgeschakeld.

Hoge kwaliteit EU-ondersteuning

We bieden technische ondersteuning van onze eigen experts in het Deens en Engels. Het product is ontworpen en ontwikkeld in Denemarken door ontwikkelaars van CapaSystems A/S.

Beveiligingsoverzicht

CapaOne Security vermindert beveiligingsrisico’s door de meest kritieke beveiligingsconfiguraties op eindpunten weer te geven, zoals antivirus, encryptie en firewall.

Privileged Access Management

Dan Svendsen

Chief Product Officer
CapaSystems

“Het Centrum voor Cyberveiligheid (CFCS) beoordeelt momenteel de cyberdreiging tegen Denemarken als zeer hoog. Daarom raden we aan dat gebruikers alleen de rechten krijgen die hen in staat stellen hun werk te doen. Niet meer, niet minder. Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is om op dit moment controle te krijgen over de privileged gebruikersrechten in jullie bedrijven..”

A GRAAG VOOR PAM!

10 + 5 =

A GRAAG VOOR PAM!

mdm system

9 + 3 =